Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Attila Pince

Az Egri Borvidék ikonikus kispincéje a legelső, dűlőfaggató hazai kisborászatok egyike, akik évről-évre bizonyítják, hogy a bor minősége a szőlőben dől el. Maximalizmus a szőlőben – minimalizmus a pincében azaz: így születnek a nagy borok! Turcsek Orsi és Tarnóczi Zoli egy évben a 6 hektáros birtokon akár 80.000 (!) szőlőfürtöt is ledob a földre az extrém hozamkorlátozás és a koncentrált alapanyag érdekében, ugyanakkor a borkészítés során kerülik a beavatkozást, az adalékanyagok használatát, a maximális természetességre törekszenek. A tökéletesen érett gyümölcs, az 1 kg alatti tőketerhelés, a teljes érésben történő szüret, a spontán erjesztés és a használt hordókban történő érlelés megteszi a magáét: nagyobb testű, kiváló szerkezetű, gyümölcsös, gyakran maradékcukorral rendelkező, hosszan érlelhető borok születnek a pince mélyén. A vörösborok általában derítés és szűrés nélkül kerülnek palackba. A palackozást és értékesítést is Zoliék végzik, a cimkéket pedig gyermekeik, Kincső és Csanád rajzai díszítik. Szerintünk ilyen egy igazi, értékteremtő kispince!

Rendezés: