Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ráspi

Ráspi (azaz Horváth Ráspi József) 40-100 éves tőkékről szüretel – hitvallása szerint - a Föld egyik legnagyobb potenciállal bíró termőhelyéről. Maximalizmus a szőlőben – minimalizmus a pincében: ez jellemzi Ráspi borkészítését. Drasztikus hozamkorlátozás (10-15 mázsa szőlő / hektár!), a Soproni Borvidék legjobb köves talajú dűlői csillámpalával, mészkővel, mészkőbe ágyazott gneisszel. A borászati munka legfőbb jellemzői a spontán erjesztés, a fajélesztő és mindenféle borászati segédanyagok használatának teljes mellőzése, új- és használt fahordók használata. Ahogy Ráspi fogalmaz: „-Borunkat az Isten, tehát maga a természet készíti, mi csak arra ügyelünk, hogy egészséges legyen a szőlő, ne legyen túlterhelve, kiválasztjuk a helyet, hogy hol teremjen, ügyelünk a tisztaságra, az oxidációra, a megfelelő hőmérsékletre és a végén minden megtörténik magától.” A Ráspi borok egyediségét bizonyítja, hogy mindenféle marketing tevékenység nélkül eljutottak Nyugat-Európa legnagyobb városaiba és a tengerentúlra is.

Rendezés: