BODROG BORMŰHELY LAPIS FURMINT 2016
Kiemelkedő meleg évjárat. Számunkra már többször bizonyította a furmint, hogy meleg évjáratokban, teljes érettség mellett 13,5-14% alkohol körül képes a legszebb arcát, komplexitását bemutatni. Ez a bor is ennek fényes bizonyítéka. Mély, sűrű illat, édes karakter, föld, puncs, szivar, finom tölgyessé. A sav pont elég, arányos, kerek, a bor nagyon hosszú, karakteres, ízig-vérig tokaji bor. A végen a mineralitás rakja fel a pontos az i-re. Érlelhető évjárat. |
|
Termelő: | Bodrog Borműhely |
Elérhetőség: | Raktáron |
Várható szállítás: | 2024. szeptember 11. |
Borkészítés: A szőlőt szeptember közepén szüreteltük. Kíméletes préselést követően, egy napos mustülepítés után fejtettük a mustot 220 literes új, másod töltésű hordókba, ahol az évjárat adottságának tudjuk be a relatíve gyors, dinamikus erjedéseket. A bort januárig seprűjén tartottuk, néha felkavartuk, majd fejtés után finom seprőn májusig érleltük hordókban. Alap bentonitos derítés és szűrés után került palackba.
Paraméterek
Dűlő | Lapis |
Talajtípus | kötött riolit |
Erjesztés | hordó |
Erjesztés módja | spontán |
Érlelés | hordó, 6 hónap |
Palackozás dátuma | 2016 április |
Szárazsági fok | száraz |
Cukortartalom | 4g/l |
Alkoholtartalom | 13% |
Titrálható sav-tartalom | 6,6g/l |
Készült (teljes palackszám) | 1600 palack |