Losonci Bálint
Losonci Bálint 2004 óta műveli birtokát feleségével. Jelenleg nyolc hektáron gazdálkodnak Gyöngyöspatán és környékén. A kezdeti alapelvek – alacsony terhelés, csak saját szőlő, adalékanyagok mellőzése végig megmaradtak, sőt bővültek, öt éve organikusan művelik az összes szőlőt. Az útkeresés még mindig zajlik, de a sarokpontokat fajtákban már megtalálták: Kékfrankos, Rajnai Rizling és Pinot Noir, a közeljövő legnagyobb dobásának pedig a közelmúltban eltelepített Purcsint és Tihanyi Kéket érzik.
A Losonci pince 6,2 hektáros kis családi birtok, ami saját tulajdonú és bérelt területekből áll. 2004-ben készült el az első boruk; 400 palack Olaszrizling az Úrráteszi dűlőből. A 2004 és 2008 közötti évjáratokat hétvégente, a Főváros és a szőlők között ingázva készítették el. 2008 júliusában kezdtek főállásban a “birtoképítésbe”. Budapestről Gyöngyöspatára költöztek. A 2013-as évjárattól a Gereg dűlőben fekvő területeiken elkezdték az ökológiai szőlőművelésre való átállást.