Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Levente Pince

Szüleim és nagyszüleim révén gyermekkorom óta jól ismerem a szőlők világát. Cseppnyi birtokukról már nagyapám és édesapám is készített minden évben pár hordó bort saját fogyasztásra. Jómagam gimnáziumi és egyetemi éveim alatt kezdtem igazán érdeklődni a borok művészete iránt, ennek eredményeként 2004-ben vásároltam meg első saját szőlőmet, amit apránként követett több kisebb terület. Az azóta eltelt évek során folyamatosan készültem a jövőre, kis birtokunk számtalan próbálkozás és „kísérletezés” helyszíne volt. A cél azonban mindig ugyanaz maradt, a szőlőterületeket valóban kifejező, egyedi és autentikus bor készítése. Kornél barátommal is a minőségi borok iránti szeretet és tisztelet hozott össze bennünket. Évekig tartó tervezést követően 2013-ban fontos lépésre szántuk el magunkat. Úgy döntöttünk, közösen visszük tovább a birtok építését és túllépve pusztán a család, barátaink és saját magunk szórakoztatására készített és palackozott borok készítésén immár minden érdeklődő számára elérhetővé tesszük munkánk gyümölcsét. (Major Levente)

Szőlőink a Mátra déli lábánál, Abasár település területein találhatóak. A birtokainknak otthont adó Sár-hegy sajátos kőzettani összetétele boraink egyedi ízvilágában is tetten érhető. A hegy a hajdani hatalmas sztratovulkán egyik mellékkrátereként alakult ki, meghatározva az anyakőzetek egyediségét: alapkőzeteink az andezit, andezittufa és piroklasztit. A szőlőtermő talajok is összetett jellegűek: barna erdőtalaj keveredik vörösagyaggal, tufás törmelékkel, málladékkal. Termőterületeink kis-teraszos művelésűek, DK-i és D-i fekvéssel.
A szőlészetben és a pincemunkálatok során a lehető legcsekélyebb beavatkozásra törekszünk a környezeti terhelés minimálisra csökkentése érdekében. Birtokunkon, borászatunkban évek óta kizárólag természetes anyagokkal dolgozunk így mára elértük a teljes ökológiai gazdálkodást. Célunk az, hogy olyan természetes és egyedi borokat készítsünk, amelynek minden ízében érezni lehet az örömmel végzett munka gyümölcsének különleges zamatát.

Rendezés: