Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szentesi Pince

Szentesi József a legeredetibb magyar borászok közül való. Kívülállóként kezdett borászkodni 1998-ban, különösebb szakirányú végzettség nélkül, szellemileg leginkább olvasmányélményeire, pincejárások tapasztalatára, lelkileg a már elfeledettnek gondolt családi hagyományokra támaszkodva. Régi magyar szőlőfajtákat és elfeledett területeket fedezett föl újra, mára Nadap környékén a Velencei Hegység déli lankáin (Etyek borvidék) 14 ha területen gazdálkodik ás több mint 30 faja szőlőt termeszt, aminek a jelentős része régi elfelejtett fajták, mint a Csókaszőlő, Tihanyi kék, Laska, Kék bajor, tarcali Kék, Szerémi Zöld, Balafánt, Hamvas és még sorolhatnánk. A régi fajtákból nagyon kis palackszámok készülnek, amit a budaörsi pincénél lehet kizárólag megkóstolni, vásárolni. Az elmúlt években a hagyományos palackos érlelésű pezsgőkészítésbe is belefogott. Mindez nagyon fontos, de nem alapozná meg az év borászata cím odaítélését. "Az elmúlt évek munkája, a számtalan kísérletezés eredménye most érett be igazán." - írja a Gault&Millau a Szentesi Pincéről, amely 2017-ben kiérdemelte a kalauztól az Év Pincészete címet.

Rendezés: