Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bodrog Borműhely

Hajdú János és Farkas Krisztián friss borász diplomával és nagy lelkesedéssel 2007-ben alapították a Bodrog Borműhelyt. Tokaj városától kilenc kilométerre, Bodrogkisfaludon található a borászat, a környező települések határában pedig a szőlőterületek. János kisfaludi, akinek családjában generációk óta a bornak és szőlőnek fontos szerepe van, nem is volt kérdés számára hogy ő is egyszer komolyan ezzel foglalkozzon. Krisztián született budapesti, akinek a csúcsgasztronómián keresztül, mint sommelier, majd később mint borkereskedő lett életének meghatározó része a bor. A közös szenvedélyre és baráti kapcsolatukra alapozva vágtak bele egy közös birtok építésébe. Az első években 1,2 hektár területről a Lapisról és a Dereszláról készültek borok, majd az évek során 4,5 hektárral bővült a birtok. Saját termelésű szőlőből, hagyományos és korszerű borkészítés ötvözésével, a legmagasabb minőséget megcélozva készítenek borokat. A kistételes száraz dűlős borok mellett, késői szüret és aszúbor is készül. Évjárat függvényében 6.000-10.000 palackkal. 2015-től a birtok organikus szemléletre váltott, hogy még kifejezőbb borok születhessenek.

Rendezés: